miercuri, 15 iulie 2020

Parinti moderni si copii de decor

Ipocrizia a devenit un cuvant ce defineste natura umana, in special in Romania . 
De la parintii care "lupta pentru libertatea" odraslelor, pana la cretinii care se considera atat de importanti incat sa fie monitorizati de CIA si FBI prin masurarea temperaturii sau prin "atenele 5G incorporate in masti", toti sunt de o ipocrizie in starea cea mai pura .

In momentul de fata umanitatea trece printr-o perioada cel putin dificila si criza politica si financiara nu face decat sa amplifice probleme deja existente . Pe langa asta, apar si diverse nulitati care in 8 ani de scoala au invata medicina,politica si teoria conspiratiei.

Nu fac referire exclusiv la criza sanitara si la cazurile de covid ce puteau fi evitate daca oamenii intelegeau ca pentru a se bucura de normalitate in adevaratul sens al cuvantului, tot ce trebuia sa faca era sa renunte la unele mofturi,pentru  ca problema e mult mai mare de atat .

Problema este ca omul a devenit naricisist si se considera superior stiintei, naturii si chiar logicii. Oameni au inceput sa capete o incredere oarba in ei si tot ce cauta sunt confirmari pentru ideile lor .

Nu o sa vezi oameni care citesc o stire de 10 ori din 10 surse diferite. O sa vezi oameni care citesc o stire si daca acea stire nu se "pupa" cu parerea lor, atunci acea stire este automat falsa si invers .

Acesti oameni sunt incapabili de vreo analiza, chiar si la cel mai elementar nivel.EI considera ca adevarul suprem este prezentat de cei care rezoneaza cu ei,iar cei care ii contrazic sunt platiti sa o faca pentru ca in esenta lor si ei cred in aceleasi idei, insa se vand pentru bani .

Tot ce am scris mai sus se aplica tuturor oamenilor, nu doar cei din Romania.

Daca ne rezumam exclusiv la Romania, o sa observam ca situatia este cel putin grava . De la grupurile de facebook in care se strang mai multi imbecili si isi pun intrebari pe care, daca ai un minim de neuroni, le vei considera din start cretine,pana la organizatiile care lupta pentru diverse ideologii puerile .

In momentul de fata la moda este sa iti iubesti copilul...nu stiu de ce este la moda pentru ca a-ti iubii copilul nu este ceva wow, este chiar ceva elementar,pana si serpi au grija de odraslele lor, insa  aici nu e vorba de iubire ci de a-te afirma prin asta . Asa au aparut tot felul de maimute care iti prezinta tot ce fac odraslele lor, de parca nu mai exista copil ca al lor pe tot mapamondul. De la pozele clasice in sexul gol pana la poze cu prima defecare sau dormind, totul este prezentat in online ca fiind senzational. Bineinteles ca asta nu ar exista daca celelalte maimute, care au deja sau asteapta venirea pe lume a puilor, nu ar da tone de like-uri si inimioare, pentru in esenta asta le hraneste ego-ul . 
Isi spun :
-"Wow 130 de like-uri pentru poza asta cu Sebastiano Lauro Dominicus in cariciul gol cu piure-ul de banane atarnand obsen din gura? Clar copilul meu este adorabil si oamenii apreciaza "adorabiliciunea lui . Hai sa mai pun inca vreo 35 de poze si cand se caca. "

Dar bineinteles ca nimanui nu ii pasa de copilul tau si cei care dau like sau inimioara sunt aceia care asteapta un eventual retur . Este ca un du-te vino in materie de like-uri si reactii, in care copiii sunt exploatati precum pisicile si caini pentru a capata o asa zisa popularitate in mediul online .

Acesti parinti,acum, "lupta" pentru drepturile copiilor lor, care se pare ca sunt ingradite in perioada asta de tot felul de legi pe care ei le considera absolut stupide,asta desi o mare parte din ele sunt tocmai pentru a le proteja odraslele.  
Cea mai recenta este legea care spune ca in cazul in care ambi parinti sunt depistati pozitiv pentru covid,iar copiii nu pot fi dati spre ingrijire unei rude sau cunostinte clinic sanatoase, atunci statul se angajeaza sa aiba grija de ei pe toata perioada carantinei. 
Orice om, care are indeajuns de multi neuroni cat sa poata respira pe nas, isi da seama ca este o forma de ajutor pentru parinti, insa din cauza grupurilor de "Mamici si tatici" si bineinteles din cauza faptului ca sunt multi parinti care cer sfaturi si cum sa isi hraneasca odraslele, a aparut in mediul online ideea ca defapt statul vrea sa iti ia copiii si sa ii duca la un centru de plasament de unde sa nu ii mai vezi niciodata .Bineinteles ca este o porcarie ideea asta insa cei mai multi posesori de pui "au pus botul" si au lansat petitii,au pornit proteste si au inceput sa urle pe internet venind cu tot felul de argumente,care mai de care mai cretin.

Tot aceiasi parinti isi parcheaza copilul in fata televizorului,tabletei sau a telefonului pentru a scapa de ei si ii mai baga in seama cand vor sa mai faca o poza cu ei sau cand isi aduc aminte ca trebuie sa ii hraneasca .In rest, daca te ghidezi dupa afirmatiile lor, ai crede ca avem cei mai buni si responsabili parinti din istorie .

Deasemenea, niciodata nu o sa vezi un parinte din acestia sa spuna " Domne ma duc sa protestez pentru ca al meu plod sa nu creasca in cea mai poluata tara din UE, pentru ca plozii patriei sa aiba parte de o educatie de calitate sau pentru ca al meu plod sa aiba un viitor decent in tara ".
Niciodata !

Nu am vazut un protest al parintilor ingrijorati ca in secolul 21 sunt copii care inca isi fac nevoile in fundul curtii,in scolile din mediul rural sau ca invata de la TV ca o solutie in viata este sa fi curva ca fata si hot ca baiat . 
Niciodata !

Parintii sunt preocupati doar de ce se lanseaza in online de diverse entitati mai mult sau mai putin implicate in meseria de parinte.

Asta e o forma de manipulare pe care oamenii fie nu o sesizeaza,fie o ignora fiindca le convine sau sunt prea prosti... tind spre ultima varianta.

In esenta parintele a devenit un monstru care isi exploateaza copilul pentru popularite si in acelasi timp isi ignora copilul si il condamna la o copilarie in care singurul lui prieten este un device sau un animal ( cumparat si el pentru a face strange extra like-uri ).
Efectele nu se vad acum, asa cum se intampla in majoritatea deciziilor grave, ci se vor vedea in urmatorii 20 de ani, cand vom avea o generatie care va cauta pe google ce inseamna responsabilitatea, prietenia adevarata sau respectul,pentru ca ai lor parinti au fost prea ocupati sa isi prelungeasca adolescenta in timp ce ei erau doar o sursa de apreciere virtuala . 

Multi parinti considera ca odraslele lor vor fi bombe virtuale precum Shelly si ca, de ce nu, in 15-20 de ani vor fi vloggeri milionari in dolari ... Oare? 


Asa cum,in momentul de fata actiunile noastre iresponsabile nu au repercursiuni imediate, deciziile impecile luate de parintii "moderni"vor avea repercursiuni in viitor. Problema este ca acesti copii de decor vor fi cei care vor intretine si unii chiar vor lua decizii pentru societatea ce va urma.


Va urma... 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Candidati puricati (Primaria Sectorului 1)

  D upa articolul "Atentie,se voteaza!", in care am precizat cat este de important sa stii cu cine votezi si daca merita sa votezi...