duminică, 24 mai 2020

Cum sa fii Vlogger

E plina lumea de talente !

Asta ar putea fi cea mai simpla descriere pentru ce se intampla de cativa ani in lume, dar mai ales in Romania .
O multime de soricei crescuti de o generatie de parinti care au considerat ca "al lor e cel mai special" si care le-au bagat de mici in cap ideea ca totul li se cuvine si ca nimic nu e imposibil .

Dar cum e posibil sa canti fara voce ? Cum e posibil sa fi artist cand tu nu cunosti sensul artei ? Cum poti sa spui ca esti special cand faci parte dintr-un trend ?

Ei bine, aici il intalnim pe Alberto sau Abi Talent, asa cum e cunoscut de "fani", care a reusit in 2 ani sa ajunga in topurile Romaniei .
Bineinteles ca aici il mai avem si pe Shelly, Dorian *Dinti de cal* Popa si o gramaaaada de pipite care te invata cum sa te machezi, cum sa iti speli ciorapii fara a-i pierde unul de celalalt  si cum sa faci chestii care pentru unii sunt un reflex.
Acesti reprezentanti ai noii generatii sunt mai mult sau mai putin responsabili de succesul lor .
De ce ?
Pentru ca succesul lor nu se bazeaza pe calitatea materialului ci pe cantitatea oamenilor care se uita la ei indiferent de motiv. 

Sunt intr-adevar si oameni care ii considera semi-zei pe acesti cimpanzei "Johnule", dar in general ajung sa fie cunoscuti pentru prima oara doar drept "panarama aia de om de pe YouTube/Instragram care face o gramada de bani si mai e si prost de bubuie". 

Dar cum ?
YouTube vinde view-uri pentru ca te ajuta sa intri in trending, Instagram la fel, Facebook are oferta de  subscriberi fictivi pentru pagina ta. 

Practic, daca ma-ta sau tac-tu au vreo 500 de lei sa iti dea, poti sa devii vlogger in cateva saptamani .
Pasul 1

Iti faci un cont de YouTube si faci videoclipuri care nu au nici o valoare intelectuala sau spirituala, in care le spui viitorilor fani ce ti-ai cumparat, ce ai primit, ce parere ai tu despre cutare sau cutarica .

Pasul 2

Iti faci pagina de facebook si dau vreo 2/300 de lei pentru 2500 de abonati fictivi . Abonatii astia fictiv vor convinge oamenii reali ca esti apreciat si ca esti demn de urmarit . 

Pasul 3

Renunti la orice inseamna demnitate, caracter sau ideologie de viata si incepi sa fi cat se poate de prost ( Unii au talentul asta innascut ).

Doar atat ?

Cam da... Pentru ca traim intr-o vreme in care nimic nu merita incercat daca nu are recenzii pozitive si chiar daca un om se uita la tine o data si spune ca esti prost, stai linistit ca intr-o discutie pe afara sau la munca, daca ai fost destul de prost, o sa se aduca vorba despre tine si o sa fi cautat din nou pe net pentru a putea fi prezentat ca un subiect de discutie ( chiar daca pe o tema ce unii o consideram negativa cum ar fi prostia) . Astfel cu ajutorul unui om care te-a vazut la oha pe WC ajungi sa criticat de zeci, sute de oameni cunoscuti de acesta . Vei avea o multime de oameni care te vor critica si vor face misto de tine, dar nu uita:
Pentru a te critica, trebuie sa te vada si pe tine asta te intereseaza. 

Calitatea nu se vinde

Din toti acesti Vloggeri, cati sunt de calitate ?

Prea putini. Dorian si-a facut vila cu banii pe care i-a facut din filmuletele in care spunea ca isi face vila .
Abi a devenit celebru dupa ce a scos niste piese in care se lauda ca are bani si ca nu are scoala.
Shelly a devenit celebru facand provocari si vorbind despre subiecte absolut random .

Lista continua...

Nu o sa vezi multi precum Zaiafet sau Atentie Cad Mere pe net. Acestia au niste subiecte prea putin cautate de oameni in prezent . 

Spre exemplu:
Cati vor sa vada un documentar de 2 ore despre Adevarurile Revolutiei ?
Nu prea multi ...
Cati vor sa vada un videoclip de 3 minute in care Dorian isi numara caramizile la casa afisand un zambet tamp pe fata ?
Destui.
Cati vor sa vada un copil incult care injura pe toata lumea si sufera de el ?
TOTI !!!

Cam asta e secretul .

Nu trebuie sa te chinui foarte tare, trebuie doar sa fi prost si sa zambesti la camera. 


PS ( Post Scriptum) 

Mai sunt si acei dinozauri care au devenit acum "vlogari" si pe care ii cunoastem deja de ceva ani, cum ar fi : (sunet de tobe )

Alexa Velea - Baiatul acesta nu a avut nici un talent in tinerete, adica se mai indoia pe piesele scoase de La Familia, Connect-R sau SIMPLU, dar fara mare impact. Omul tot ce a stiut o viata intreaga a fost sa traga de fiare si sa cante pe niste note similare celor scoase de cei care au primit o bila de plumb in coaie, dar in acelasi timp sa aiba atitudine de Bad Boy. 
Acum e producator de cacat la Golden Boy ( Nume gasit probabil pe freelancer) si a reusit ( Nimeni nu stie cum ) sa o combine pe Antonia.
Acum se cearta prin piese cu Abi ( Noul Val ) pe niste teme pe care te astepti sa le auzi in scoala generala, cum ar fi Haine, Bani, Corp,Miros etc.
Adica pe Abi il inteleg sau incerc sa o fac pentru ca are nici 20 de ani, dar Alexa ?
Alexa are 30 40 de ani, ar trebui sa se concentreze sa lase ceva in urma daca se considera cu adevarat artist, insa nu poti invata cioara sa latre asa ca el a ramas la stadiul de suport . 
Cand erau SIMPLU, La Familia etc la moda, Alexa era pe langa ei si avea atitudinea care mergea cel mai bine ( aceea de Latino Lover, dar si Ganster *mexican binenteles )
Acum si-a facut o gasca de copii prin care isi traieste visul :

De a fi si el inalt intr-un grup. 

Si cand se mai simte nebagat in seama, mai maraie pe la Abi, mai face cate o manea cu Jador ( alt "vlogar" de calitate, dar pe alta nisa), mai se duce pe la Asia Express si dupa cand iese ca un sobolan din concurs incepe sa critice emisiune .
Alexa Velea este definitia omului care a fost blestemat sa fie mediocru si care nu a fost niciodata in viata lui original . Nu a adus niciodata ceva nou in nici o industrie si nici nu a imbunatatit, din contra, ceva ce era deja creat . Acum pe vlog-ul lui se uita prietenii, oamenii de care am vorbit mai devreme ( aia cu uite-l si pe prostul ala) si inca cativa carora le plac tatuajele si "brandu" lui . Nimeni nu se uita pentru ca vrea sa invete ceva sau pentru gaseste in videoclipurile lui o sursa de inspiratie ...

Ca vreti sa fiti vlogari sau nu,ca va place ce se intampla sau nu, e treaba voastra, dar nu uitati ca sunt unii oameni atat de slabi si curve, ca si-ar vinde familia pentru putina faima si ce consumi azi (chiar daca nu iti place) primesti si maine,dar pe platou de argint . Acelasi cacat,
dar mai stralucitor . 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Candidati puricati (Primaria Sectorului 1)

  D upa articolul "Atentie,se voteaza!", in care am precizat cat este de important sa stii cu cine votezi si daca merita sa votezi...