luni, 14 septembrie 2020

Atentie, se voteaza !

Din ‘90 si pana astazi suntem liberi. Liberi sa vorbim, sa alegem, sa criticam si suntem liberi sa murim bolnavi si flamanzi, ingropati in datorii care nu ne apartin.

Anul 2020 a fost si este un an cel putin deosebit. Ne omoara un virus despre care nu stim nimic, insa in acelasi timp stim totul, interlopii nostri se ucid intre ei si apoi sunt tratati ca martiri de catre aceiasi oameni care erau terorizati inainte, autoritatile sunt mai dezorganizate si mai dezorientate ca niciodata si bineinteles, avem alegeri locale.

Pe langa faptul ca lucrurile se bat cap in cap precum doi berbeci in calduri, la televizor si la in presa lucrurile sunt mai normale ca niciodata, chiar parca mai bune decat au fost vreodata. Insa daca analizezi pret de 10 minute situatia, o sa iti dai seama ca ceva “nu se pupa”

Activitatile sociale sunt limitate sau interzise,elevii habar nu au, nici in prima zi de scoala, care se duce la scoala si care invata de acasa, insa alegerile se tin .

Alegeri care sunt opace ca pe vremea lui nea Ion. Apar candidati fara CV politic, educational sau chiar profesional, reapar fosilele anilor 2000 ( Piedone,Basescu, Vanghelie, Tariceanu ) care spun ca ei au gasit solutia pentru Bucuresti,asta desi toti au avut cel putin o functie de conducere sau administrativa in trecut , pentru care unii au si ispasit cativa anisori de puscarie, iar oamenii spun, mai raspicat ca niciodata, ca nu le mai pasa.

In momentul de fata, campania electorala este virtuala, se prezinta proiecte si realizari fictive in online pe fiecare pagina de facebook a fiecarui canditat pentru primarie de sector . Domnul Mutu de la sectorul 6 sustine ca “a reusit” sa reabiliteze blocurile din sector,asta desii schelele sunt acolo de 3-4 ani, iar muncitorii sunt fie absenti fie dezinteresati, iar cetatenii se plang de faptul ca apa calda este o utopie in sectorul 6, in conditiile in care ei platesc, la propriu, si pentru realbilitarea blocurilor in care locuiesc si pentru apa calda care este mai rece decat sufletul domnului Mutu.

In sectorul 5, domnul #DF ( doar fapte ) Daniel Florea si-a creat un brand . Le-a dat societatilor edilitare nume usor de asociat cu imaginea sa de om politic, ba si-a afisat fotografia pana si pe rechizitele date in dar elevilor din sector. Oriunde mergi in sectorul 5 vei vedea #DF #DoarFapte ( sloganul electoral al celui mentionat mai sus .

Bineinteles nici celelalte sectoare nu stau mai bine, peste tot sunt aceleasi probleme, aceleasi scandaluri si Bucurestiul este pe zi ce trece tot mai mort.

Ne asteapta vremuri grele si trebuie sa fim constienti de asta . Aceste laturi care au zacut 4 ani de zile in birouri si care doar au iesit putin pentru a crea impresia de interes fata de oameni, au sanse mari sa castige si anul acesta alegerile . Asta pentru ca alternativele sunt fie fosilele mentionate mai sus,fie noii veniti care nu apar decat pe buletinul de vot sau in anumite articole electorale platite de ei pentru campanie , deci care nu pot fi luate in seama 100% .

Deja se stie faptul ca majoritatea candidatilor din partea partidelor care nu prea mai sunt la inima populimii prefera sa isi desfasoare campania fara emblema politica . Firea,Negoita si multi altii de la PSD au renuntat la trandafiri pentru a-i putea atrage pe cei care nu cunosc politica decat o data la 4-5 ani si atunci cunostiintele li-se rezuma la numele celui care semneaza adeverinta de ajutor social sau eventual mai trimite cate un pufulete prin posta sau prin diverse evenimente in parcuri si piete.

Luati in calcul acest lucru,pentru ca nu mai avem luxul de a vedea din partea cui este cutare si cutarica, iar asta cantareste greu in balanta deciziei cu privire la alegerea viitorului reprezentant .

Sigur, pot fi unii candidati care sa merite votul si care sa isi doreasca sa faca ceva cu el,insa uitati-va la ei . Cautati-i pe fiecare in parte si faceti-va o idee. Daca nici unul din candidati nu corespunde exigentelor voastre, nu votati sau daca vreti sa mergeti cu tot dinadinsul la vot, anulati-va votul .Nimeni si nimic nu va poate obliga sa alegeti intre doua sau mai multe rele .Aveti dreptul sa aveti de unde alege si cel mai important,aveti dreptul si puterea de a schimba ceva in cocina asta politica numita, parca in gluma, Capitala Romaniei …

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Candidati puricati (Primaria Sectorului 1)

  D upa articolul "Atentie,se voteaza!", in care am precizat cat este de important sa stii cu cine votezi si daca merita sa votezi...