luni, 22 iunie 2020

Povestea lui Gicu Bulangiul ( de ce nu e bine sa te droghezi)

A fost odata ca niciodata un bulangiu pe nume Gigu.

Gicu era un bulangiu exemplar: ii placeau hainele de firma, asortate dupa culoare, model si brand, ii placeau serile de iesit la barfa cu alti bulangii, dar si cu fetele, ii placea muzica electronica, dar cel mai mult si cel mai mult ii placea sa suga, o data la doua seri, cate o pula prin Centrul Vechi .

Gicu nu avea foarte multi prieteni pentru ca el considera ca prietenii lui din copilarie erau invidiosi pe curajul lui de a se declara bulangiu si pe stilul lui compatibil cu standardele foarte riguroase ale Danei Budeanu.

Intr-o zi, mergand singur prin Bucuresti ( sau Bucale, cum ii place lui sa spuna), a intalnit o fata.

Fata era foarte frumoasa, cu ochii de un albastru blue waffle si un chip atat de luminos incat daca te uitai la ea abea observai ca are acarda sparta dintr-o relatie anterioara .

Gigu nu era interesat de fata pentru ca dupa cum stiti lui ii placeau baietii si fetele erau pentru el doar niste rivale, insa fata era interesata de Gigu asa ca l-a abordat .

-Buna, numele meu este Liliana si sunt noua in Bucuresti. Am venit aici cu facultatea si nu prea cunosc pe nimeni . Ai idee de unde pot sa fac rost de niste legale ?

Gicu era frapat, pentru ca nimeni nu a mai fost asa direct cu el vreodata . El nu consuma droguri pentru ca era de parere ca ii strica tenul, insa stia pe cineva de la o orgie care putea sa faca rost de droguri.

Se uita la ea mirat si intr-un final s-a decis sa o ajute.

- Buna Liliana, numele meu este Gicu. Am un prieten care te poate ajuta, insa este destul de departe de aici . Vrei sa vi cu mine ?

Liliana era in sevraj, in asa hal incat daca i-ar fi spus Bin Landen sa se intalneasca in Turnurile Gemene pe 11 septembrie 2001, ea s-ar fi dus fara nici o retinere .

- Sigur ca vin . Nu-i nici o problema. Unde trebuie sa ajungem ?

- In Ferentari…

Liliana fu de acord si se suira impreuna intr-un tramvai trecut prin viata si plecara spre Ferentari.

Gigu era surprins de frumusetea ei :

-” Cum poate sa arate asa chiar daca baga in dansa droguri pe care unii oameni le folosesc sa omoare gandacii?”

se gandea el…

Intre timp au inceput sa faca conversatie:

- De unde esti tu Liliana, mai exact ?

- Videle, dar m-am nascut in Spania .

- Super cool fata . Deci ai cetatenie spaniola ?

- Si.hihihi

Dar tu esti bulangiu ca vorbesti cam ciudat ?

Atunci Gigu, asa curajos cum era el s-a ridicat in mijlocul tramvaiului si a strigat tinand pumnul drept in sus.

- Da, sunt homosexual si sunt mandru de asta . Iubirea nu are gen si nici limite !

- Am inteles… Nu de alta, dar ma gandeam ca poate vrei sa te simti si tu bine dupa ce plecam de la baiatul asta ( aici e vorba de dealer, pentru ca toti dealerii sunt baieti… de fapt toti infractorii sunt de sex masculin) .

- Yach, nu.

- Nici o muie nu vrei ? Nu iti cer nimic.

- Pufulet, eu primesc, nu dau . Si oricum, nu imi plac femeile, ti-am spus.

-Am inteles….

Dupa vreo 2 ore de mers cu tramvaiul au ajuns in sfarsit in Ferentari. Pentru ca era vara toti riveranii erau afara la o tabla, la un tenis, la o folie .

Copii se jucau barbut pe bordura, cateii se jucau joviali cu sobolanii care se pregateau de zor de campionatul local de lupte libere cu pisici, iar pasarile ciripeau tot felul de hituri .

Era atat de galagie ca abea daca auzeai vagaboatele care erau batute de pesti precum covoarele.

-Hei, arata ca Videle aici !

Uite, si un magazin de cutite de vanatoare si un Profi. La fel ca la mine .

Intre timp a ajuns dealerul si dupa ce s-au prezentat fiecare si si-au spus cantitati si preturi, eroii nostri au plecat fericiti spre locul unde se baga cele mai multe droguri de mare risc: Zona Unirii.

- Vrei si tu ?

- Nu, eu nu ma droghez pentru ca imi afecteaza tenul si Dumnezeu mi-e martor ca tenul pentru mine este sfant . D’aia cand mai sug cate ceva , in general totul se termina pe fata mea .

-Am inteles. Dar sa stii ca legalele nu iti afecteaza tenul pentru ca sunt chimicale si astea,din contra, iti pot dizolva punctele negre. De ce crezi ca se numeste PURE by Magic ?

-Serios ?! Atunci, fa-mi si mie una mica sa nu te refuz . Pana la urma YOLO !

Liliana si-a facut pentru ea 13 unitati pentru ca era la post negru de vreo 3 zile si dorul o macinase teribil pana atunci, iar apoi i-a facut si lui Gigu vreo 5-6 unitati .

-Maaa e fabulos ! Zise Gigu privind fix spre Liliana care spumega precum un armasar in calduri.

-Lili esti bine ? Lili !!!

Dar Lili era deja plecata la Doamne-Doamne, iar ochii ei, candva de un albastru blue waffle, devenisera albiciosi precum tratamentul lui Gicu pentru ten .

Pentru ca era High, Gigu nu a bagat de seama ca Liliana nu e bine deloc si chiar a crezut ca era suparata pe el sau ceva de genul .

- Am facut ceva gresit? Nu inteleg de ce trebuie sa fi atat de rece… dar Liliana se racise definitv si spumele din gura ei deja facusera coaja de la vant …

Asa ca Gicu a plecat indignat, sa faca shopping .

Era super tare. Parca totul era mai luminos in jurul lui, parca toti erau prietenii lui si daca inainte se gandea sa se duca sa manance ceva, acum nu mai avea pofta de mancare deloc si nu voia decat apa.

Se gandea el, ca asta ar fi cea mai cool si fun cura de slabire si ca ar trebui, macar doua saptamani, sa tina cura asta .

Zis si facut!

Doua saptamani Gicu a bagat legale in el fara mila. Bani avea, dealer avea si cel mai important , hainele care ii erau stramte inainte acum ii veneau manusa.

Dupa doua saptamani Gicu arata ca un Logan din 2005.

Era cocosat precum videochatistele la pensionare si avea mai multe bube pe fata chiar si decat un adolescent care a crescut vis-a-vis de Cernobal.

Oamenii incepeau sa se ingrijoreze … Gicu nu mai era asa energic, iar daca sugea vreun covridog cu branza, o facea doar contra cost .

Gicu ajunsese rau…

Intr-o zi, in timp ce isi storcea un cos in fata unui BMW ursulet cu geanuri infoliate negru, Gicu al nostru se intalneste cu Mitus.

Mitus era un prieten din liceu a lui Gicu, pe care el il iubise in secret 4 ani de zile, insa niciodata nu a avut curajul sa ii spuna .

- Gicu ? Tu esti ?

Gicu se intoarce cu o privire de genul Daniela Gyorfi :

-Da, eu sunt.

-Mitus !!!

-Ce faci ? Cum mai esti ?

- Eu sunt bine, dar tu vad ca nu esti chiar asa de bine … Ce ai patit ?

- Aaaa nimic, sunt super. Ma plimbam pe aici sa mai treaca timpul ca deseara ma duc la Belito, in Centrul Vechi .

- Am inteles. Ai slabit mult . Sigur nu ai patit nimic ? Intreaba Mitus ingrijorat.

- Nu am patit nimic, ce nu intelegi ?! Sunt doar putin obosit si poate de aia arat asa, dar in rest sunt bine .

Pentru ca era luat frumos, Gicu si-a zis ca trebuie sa il intrebe o data pentru totdeauna :

- Auzi mai Mitus? Tu stii ca eu sunt homosexual nu ? Si isi ridica pumnul drept sus in semn de curaj…

-Da, am auzit, dar ce legatura are asta cu mine ? Intreaba Mitus putin siderat .

- Pai… mie mi-a placut de tine din liceu, chiar am fost indragostit de tine si ma gandeam … Nu vrei sa iti fac o muie ?

Mitus, auzind asta, ii sare in brate lui Gicu si ii spune :

-Daaaa ! Si mie imi placea mult de tine, dar mi-era rusine sa iti recunosc . Credeam ca placi pe altcineva …

- Nuuu! Eu pe tine te voiam siiii te vreau in continuare ….

Asa ca au cazut de comun acord ca un moment atat de romantic nu se poate sfarsi decat intr-un WC public si, deci, au plecat sa caute un depozit de cacat unde sa isi poata trece in revista o noua cucerire pentru gura lui .

Dupa ce au terminat … Ma rog , dupa ce a terminat Mitus , ca Gicu nu mai termina de vre-o saptamana din cauza curei de slabire.

Dupa ce actul romantic a luat sfarsit Mitus i-a propus lu Gicu sa se duca la el acasa sa faca un dus, poate o noua runda de supt si sa mearga amandoi in Belito in seara respectiva .

Zis si facut !
Insa Gicu nu stia ca Mitus era un criminal de bulangi care exact in ziua aia isi cauta o noua victima pe care sa o faca fleica de bulan. Asta pentru ca Mitus era si canibal pe langa criminal . Practic era un criminal care facea curatenie dupa ce termina .

Asa ca au plecat, joviali, spre casa lui Mitus . ..

Pe drum, Gicu si-a mai facut vreo 12 unitati ( era deja profesionist ) astfel incat sa dea randament la bulangereala .

Ajunsi acasa, Gicu se descalta si se duce sa isi puna niste apa.

Mitus, intre timp, isi pregatise satarul pe care il numise de ceva timp Benga pentru ca atunci cand era cu el in mana zici ca era nebun . Il asezase sub pat, acoperit de tricoul lui pentru a nu fi vazut de Gicu.

Gicu intra in camera, unde Mitus il astepta entuziast cu lubrifiantul . Se dezbraca si incep sa se iubeasca in gura, in cur, intre brat si ante-brat , peste tot .

La un moment dat Mitus ii spune lui Gicu:

- Cocosel, nu vrei sa stai in patru labe, legat la ochi si eu sa vin la tine ca si cum te-am rapit si sa te “violez” ?

Gicu, fiind un fan al perversiunilor, a fost imediat de acord cu propunerea lui Mitus si cat ai zice decapitare si-a luat pozitia .

Mitus atunci l-a scos pe Benga si i-a oferit lui Gicu un punct de vedere asupra propriei siluete cum nu a mai avut niciodata .

Dupa ce l-a transat, pentru ca era in aproprierea Pastelui, a decis sa faca putin drob si sarmalute din maruntaiele lui si din pulpe, iar restul a pastrat sa duca la restaurantul lui cu specific oriental din Centrul Vechi .( Mitus avea un restaurant pe care i-l cumparase tac-su ca si cadou pentru ca a reusit sa isi scrie numele pe foaia de la Bac . El era singur la parinti si parintii lui fiind foarte bogati il rasplateau pentru orice, asta si pentru ca Mitus nu era cel mai luminat dintre pamanteni si mai ales pentru ca Mitus asculta Trap si, deci, trebuia sa aiba bani multi pentru a putea merita sa asculte arta moderna creata de Jador si Alex Velea ) .


Drobul i-a iesit destul de bun, la fel si sarmalele, iar restul era o carne foarte frageda, mai ales ca Gicu se ocupase personal sa se fragezeasca de ceva timp folosit diverse condimente Powered by Magic .


Intr-un final Gicu, acest bulangiu prin excelenta care isi considera trupul templu inchinat pulii , si-a pierdut capul ( si la propriu si la figurat ) din cauza drogurilor .


Si totul a pornit de la o tanara studenta la Spiru Haret , din Videle .


Morala “ e mai multe” :

1 Tot ce e rau pleaca de la femei si daca mai sunt si din Videle sunt sanse mari sa fie rau de tot .

2 Drogurile nu sunt bune daca le iei fara cap pentru ca poti sa ajungi si rece si cu bostanul la 1 metru de corp .

3 Iubeste-ti corpul asa cum e,nu incerca sa slabesti prin tot felul de metode empirice.

4 Daca tot vrei sa te droghezi fa-o cu ceva bun. Acum, tot iadul rade de Gicu pentru ca baga legale .

( Gicu a ajuns in iad, chiar daca a fost ucis, pentru ca era homosexual si Dumnezeu uraste homosexualii )

5 Daca esti bulangiu,nu inseamna ca trebuie sa militezi pentru bulangereala cu fiecare ocazie .Unii oameni cauta militanti ca tine pentru diverse feluri de mancare sau forme de calcul ( fractii, scaderi, impartiri ) .



O zi buna sa aveti toti ! In afara de Gicu pentru ca el dupa ce s-a ars o viata in cur acum se arde o eternitate in smoala . Liliana e in rai se joaca GTA V online cu Hitler . ( Hitler e si el in rai pentru ca daca stai sa analizezi, ideologia lui nu e foarte departe de cea Crestina) .


joi, 4 iunie 2020

Ce a invatat omul modern in 6 luni de pandemie ?

Covid, acest Bau Bau cu nume de bere care a terorizat umanitatea de mai mult de jumatate de an incepe sa dea semne, sau asa ni se spune, ca ar fi pe duca. Nu stim daca se duce sa fumeze o tigara cat timp se uita la noi cum ne balacim in propriul cacat sau daca se duce definitiv, dar cert e ca nu se mai aude asa mult despre el .

Acum la moda e SUA si revolutia ei.

Ehe, cand faceam noi revolutii SUA statea si isi freca mainile si pe-o parte si pe cealalta facandu-si planuri despre cum sa imparta teritoriul ex-sovietic in asa fel incat sa fie cat mai profitabil .

Un ban nu au dat pe noi !
Ne-au lasat sa ne omoram precum chiorii si apoi, cand au venit pitigoii lu’ Ceausescu la putere, au venit doar sa isi ia partea.

Acum ei sunt in revolutie si tot Vestul e solidar, plus cativa pupincuristi de meserie de pe aici de prin Est, printre care si noi, bineinteles .

Dar sa ii lasam putin pe americani si sa privim imaginea de ansamblu.

Umanitatea, ce a invatat ea in astea 6 luni in care un var mai “haladit” din familia de virusi din care face parte si gripa ne-a ingenuncheat si ne-a pus sa ii strigam numele si in culcare si in sculare ?

Ei bine, nimic.

Tot ce am invatat a fost ca se putea si mai rau, dar si mai bine . Important este ca totul sa revina la normal .

Ma rog ce intelegem noi prin normal este exact ceea ce ne-a bagat in tot cacatul asta .

Normal in lumea secolului 21 este consumi orice, oricand, oriunde. Pentru ca am stat atat de mult inchisi in casa, fara mall-uri, fara targuri, fara vacante, fara gratare ...trebuie sa recuperam!


D-aia la 2 ore dupa ce s-a anuntat ridicarea starii de urgenta se pregateau deja evenimente pe facebook, d-aia la 2 zile dupa ridicarea starii de urgenta au inceput reclamele la gratare si carne pentru gratar, d-aia oamenii au sarbatorit 15 mai ca pe un al doilea revelion fara sa se gandeasca la eventuale consecinte.

Noi nu am stat in casa pentru ca suntem civilizati, noi am stat in casa pentru ca suntem fricosi . Pentru ca ne era frica de politia romana si amenzile ei,parca venite din zona Dubai, ne era frica de Spital si de conditiile din el . Pentru ca in Romania poti sa te duci la spital si sa fii racit,iar peste 3 zile sa te cureti de tuberculoza .

D-aia am stat in casa.

Au fost si unii care intre doua palme administrate corespunzator nevestelor, mai faceau si cate un “laif” in care isi invitau confratii la o paranghelie si eventual si politia ca sa arate “la dusmani” ca nu le e frica de nimeni si de nimic.

Corona asta a incercat sa ne invete ceva, dar noi am fost mai “destepti”.

Stiti gluma aia “ Ma alearga inteligenta,dar eu sunt mai rapid” ?

Astia suntem noi, omenirea. A venit virusul asta si parca ne dadea mura in gura :

-Ba stati ma si voi cuminti cat ma coiesc putin pe aici si apoi ma tirez, dar stati si voi cuminti.

Dar noi, fiind mai ai dracu decat dracu i-am dat cu jet ca doar nu putea planeta sa planga de dor de Business o luna de zile, doua maxim, din cauza unui amarat de virus care dupa ce ca e mic mai are si tupeu.

Ei bine,ne-am infectat cateva milioane si ne-am curatat inca vreo cateva sute de mii si principala noastra grija tot timpul asta a fost economia. Oriunde te uitai auzeai cati s-au infectat, cati au murit si mai ales cat de naspa o sa fie economia dupa ce trece pandemia.

Parca iti doreai sa mori de covid acum cat mai puteai ca ce urma dupa se anunta si mai nasol .

A venit Iunie, lumea s-a “relaxat”, footbalul a reinceput aproape peste tot, fara spectatori ce-i drept,dar sunt multi baietasi care spun ca asa ceva este inadmisibil,ca se pierd bani ca mor afaceri ca mortii lor si am incredere ca o sa se ajunga ca oamenii sa moara cu fularul de gat inecati cu seminte, tarati prin balta aia de flegme de se aduna pe majoritatea stadioanelor din est, ramane de vazut.

A venit Iunie si oamenii sunt disperati ca nu se pot strange ca in vremurile bune cate 25 la o masa cu cate o bere la vreo terasa sa sparga seminte si sa isi bage pulile in diversi tovarasi care nu sunt de fata, oamenii sunt disperati ca trebuie sa poarte masca si ca li-se ia temperatura ...oamenii sunt pur si simplu disperati.

Nu ca luatul temperaturii ar avea vreun efect, avand in vedere ca poti sa ai temperatul 36 la LIDL si 27 la Mega, deci despre ce vorbim, dar e o chestie prin care simtim noi, ca umanitate ca avem situatia sub control.

Nu o avem nici acum, nici maine si nici prea curand pentru ca suntem inapti.

Toate geniile planetei si-au dat 2 ani termen sa dezvolte un vaccin. Pai in 2 ani tata, la cum decurg lucrurile si la cat suntem de prosti ne curatam toti .

Macar de ar fi asa...pentru ca suntem niste animale teribil de proaste, teribil de superficiale si pe langa asta suntem si mandrii.

Mama, ce mandrii suntem?!

Rau de tot!

Pai noi suntem mandrii de orice: de istorie, de culoarea pielii, de gen, de orientare, de natie, de neam, de religie, de unghiile de la picioare, de orice.

Si vin astia care spun ca facem parte din generatia de om 2.0 si spun :

- Domne, nu prea stim ce sa facem cu virusul asta, pare a fi o raceala, dar se moare.Parca afecteaza inima, dar si creierul si plamanii…

2 ani si o sa ne dam seama.

- Pai si noi ce facem astia doi ani ?

- Pai stati in casa.

E usor sa spui”stai in casa 2 ani” cand ai 10.000 de COCO pe luna ca sa muti sperma de cangur dintr-o eprubeta in alta, dar cand ai 2 copii care asculta Trap si vor haine de firma plus o nevasta care vrea si ea, ca toate vlogaritele dupa facebook, sa aiba o camera cu haine, nu pre poti sa stai in casa .

Pentru ca nu or sa vina astia,care au bani cat sa plateasca datoria externa a Romaniei doar din ce i-a ramas de la cazino, sa te tina pe tine acasa 2 ani cu salariul platit pentru ca ai tu doi copii si o nevasta isterica si paranoica .

Nu tati, trebuie sa prestezi si astfel risti sa te infectezi, te duci acasa iti imbolnavesti copii, nevasta ( hai sa zicem ca da-i dracu si asa sunt prosti si fac paguba), mori dracu si tu, iar la sfarsitul zilei o sa ramai un numar. Atat !

Pentru ca asta este omul modern!
Facem tot felul de campanii umanitare, donatii, grupuri de suport, tot felul de cacaturi, dar la sfarsitul zile ne uitam in portofel si la calendar sa vedem cum stam cu capitalul, pentru ca noi suntem doar suport pentru bani .

Banii au devenit mai esentiali decat omul !

Iata ca nu robotii or sa ne omoare ci niste hartii care au poze cu mortaciuni pe ei .

Asta am ajuns .

Si daca corona asta a incercat sa ne invete ceva a fost, in opinia mea, sa ne uitam bine in jur si sa ne vedem adevarata valoare in societate.

Pentru ca ne consideram indispensabili si importanti, dar defapt nu suntem decat o cifra si nimic mai mult.O statistica, vorba lui Stalin . “Moartea unui om e tragedie, moartea a milioane e statistica”.


Si ce o sa se intample in lunile ce vor urma, in anii ce vor urma ?

NIMIC !

Vom fi la fel de prosti, poate chiar mai prosti acum ca ne-am salbaticit in casa, vom pune accent tot pe consum, poate chiar mai mult pentru ca am tinut post lunile astea, vom fi la fel de rai, la fel de curve, la fel, la fel, la fel .

Si daca va fi un Val 2, 3 , 4, 15, vom fi la fel de nepregatiti si de incapabili . Cred ca daca mai vine un al doilea val or sa ceara oamenii de stiinta inca doi ani amanare ca metroul Dr Taberei pe motiv ca e ceva nou sau neasteptat.

Probabil Corona or sa dispara cand o sa apara metroul de la Dr Taberei .Se pierde pe acolo printre statii.

Ca sa fiu mai poetic, se pierde la Orizont.

Pai stai tu vai de mortii tai inchis in casa, invelit in datorii si il vezi pe Orban cum pufaie din tigara cu sticla de bere si paharul de whiskey in fata si tot ce poti sa faci e un MEME ?

Asta e toata reactia ta ca popor ?

Acum vorbesc de Romania, o vedem pe Turcan cum se uita ca proasta in gara la niste tablouri la Peles si apoi vine si spune ca mereu a fost pasionata de cultura si tu o stimezi si o lasi sa fie vice prim-ministru?

Sa fim seriosi. Pe noi ne fute grija sa nu ne ia Bill Gates CNP-ul si sa faca ce ?

Sa faca imprumut la Provident ? Sa isi faca cont pe Superbet ? Ce sa faca el cu CNP-ul tau, in primul rand. Ca mai credem ca ne ia CNP-ul prin pistoalele alea care seamana izbitor cu alea de la casele de marcat si care iti da ca rezultat o temperatura de cadavru, asta e alta speta . Asta e deja prea rusinos sa ne mai gandim la ea ,

Ideea e ca in 6 luni de pandemie, ne-am pisat pe noi . Toti ! Toate tarisoarele astea care se bateau cu pumnii in coaie de cat de puternici sunt ele, toate tarisoarele astea sunt acum pilaf .

SUA, Anglia, Spania, Italia, Belgia , toti !
Cand il vezi pe Trump cum isi linge fondul de ten de pe buze si spune ca e totul sub control si ca de fapt solutia cea mai buna este sa o scoata pe China de la prieteni pe tweeter si facebook te ia cu ras, apoi iti dai seama ca ala vorbeste in numele celei mai puternice natiuni din lume si parca iti curge o lacrima pe obraz .

Bine, asta daca ai cel putin o umbra de creier in bostan, ca daca nu, spui “ Ia uite ba ce tare e Trump asta, cum vorbeste el pe sleau si nu se teme de nimeni. Bravo lui”.

In concluzie in 6 luni de pandemie am invatat ca la greu e fiecare pe cont propriu, ca niciodata nu va fii vina noastra si ca suntem atat de importanti incat pe bogatii planetei decat cunoasterea datelor noastre personale ii mai tine in viata .

Jalnic ...Jalnic, tata !

Tot ce mai putem face, astia care am tinut ochii pe geam si am contemplat la situatie cat am stat in carantina si nu am facut gratare incognito sau am lansat proteste anti masca si anti termometru prin piete, tot ce mai putem face este sa ne rugam ca moartea sa vina fara durere, de preferat in somn, ca de venit sigur vine, dar parca nu am vrea sa ne zvarcolim prea mult.


Pe data viitoare !

miercuri, 3 iunie 2020

Rasismul,Homofobia si Misoginismul ( Sfanta Treime A lumii moderne )

Lumea moderna poate fi definita de un singur proverb: “Cand te frigi cu ciorba sufli si in iaurt”

Asta pentru ca umanitatea s-a fript de atatea ori cand a spus ce crede cu adevarat incat a ajuns sa se minta ca tot cea ce o caracterizeaza este acceptarea si iubirea, dar nu e asa .

Cel mai sincer sentiment ramane ura si cea mai spurcata parte omului ramane gura.

Rasismul, homofobia si misoginismul sunt doar niste cuvinte ce ar vrea sa defineasca rautatea noastra caracteristica fata de semenii nostri care sunt putin diferiti .

Desi istoria se prezinta ca fiind nobila si plina de etica si romantism nu e chiar asa, vremurile trecute erau vremuri jegoase. Parisul, Londra, Viena nu erau doar cultura si arta, mare parte din viata muritorilor de rand ( populime cum i-am spune azi) se invartea in jurul jegului, a bolilor,a urei si mai ales a limitarii culturale.

Sa nu uitam ca in trecut mai mult de 90% din populatie era analfabeta si nu functional cum e Dancila. Oamenii nu stiau sa scrie, sa citeasca si astfel capacitatea lor de a intelege diferitul era mult limitata, de aceea aveam femei care erau tratate de isterie cu tot felul de dispozitive prin care le drena “sangele rau” sau care erau acuzate de vrajitorie doar pentru ca aveau succes in anumite domenii.

La fel si homosexualitatea, desi ea exista de la inceputul timpului era tratata tot ca ceva demonic . De populime bineinteles, caci nobilimea o practica cu succes prin colturile intunecate ale conacelor si palatelor, dar populimea nu stia ce e aia, asa ca in mod cert nu venea de la Dumnezeu si trebuia eradicata.

Despre rasism, asta e putin mai recent, cam de cand au aparut sclavii negri care munceau pentru stapani cam cum muncesc acum studentii pentru corporatii in Romania.

Dupa eliberarea sclavilor de catre Abraham Lincoln si ceilalti, rasismul a inceput sa fie judecat ca fiind un lucru rau, dar nu chiar asa de rau. Apoi au venit nazistii si rasismul a devenit diabolic, asta si pentru ca rasismul nazist se focusa mai mult pe evrei care erau piatra de temelie in Lumea Noua si in cam tot ce tinea de afaceri la scara globala. Asa s-au manipulat oamenii sa creada ca atunci cand vine vorba de rasism, nici macar in glume nu era acceptat ( asta desi, in Lumea Noua era practicat cu succes impotriva negrilor).

Apoi a venit “emanciparea” femeii si poponarii care si-au scos pulile din gura ca sa isi poate striga of-ul .

De aici a pornit totul…

Tot ce inseamna libera gandire si opinie sincera a devenit tabu. Femeile, vazand ca lumea se schimba au inceput sa ceara drepturi egale cu ale barbatilor din punct de vedere financiar, moral si profesional, homalaii au inceput sa ceara dreptul la casatorie, la adoptie si asa mai departe si totul a degenerat in ceea ce vedem ca se intampla azi.

Nu sunt rasist, homofob sau misogin, de fapt ma consider chiar pro, pentru ca in opinia mea cea mai mare discriminare este sa te porti cu manusi cu cineva doar pentru ca este diferit .

Eu daca as fi poponar si oamenii s-ar uita la mine cu drag si ar spune “Vai ce dragut” m-as simti discriminat pentru ca e clar ca nu e nimic dragut in faptul ca de cateva ori pe saptamana imi bag cate un dildo de 40 cm in gaoaza, sau femeie daca as fi mi-ar placea ca un barbat sa se ofere sa ma ajute sau sa imi ofere locul ( in trecut astea erau semne de buna purtare, acum sunt fapte misogine) si chiar negru daca as fi m-ar deranja ca oamenii sa se uite la mine si sa se balbaie cand vor sa faca o gluma pentru ca trebuie mai intai modificata in asa fel incat sa nu ma jigneasca pe mine sau rasa mea.

In primul rand, nu exista rasa si daca ar exista nu are nici o importanta pentru ca asa cum sunt albi, hispanici,negri sau asiatici, asa exista si caini pechinezi, ciobanesti, pitbulli etc. Nu vezi ca un pitbull trateaza un ciobanesc diferit sau se poarta cu manusi cu el doar pentru ca e din alta rasa, se joaca daca se inteleg sau se bat daca nu .Simplu!

La noi nu e asa …

Daca inainte lucrurile erau nasoale pentru minoritati, femei si bulangi, acum sunt nasoale pentru majoritate. Nu poti sa spui nimic de nimeni, nu poti sa judeci si daca persoana pe care o judeci mai e si “din alta rasa” sau are “o alta orientare sexuala” e vai si amar .

Spre exemplu, un cuvant care e cu noi de sute de ani a fost interzis sau pus sub cheie, mai degraba, anul trecut pentru ca vezi domne era discriminator.Vorbim aici de cuvantul “tigan”, un cuvant simplu care nu jigneste, care nu face nici o referire rasista cum e “cioara” sau “nigger”, dar care se pare ca ii deranjeaza pe progresisti pana la sange .

De asemenea sa ii spui unui homosexual “bulangiu” sau “poponar” e capat de lume, asta desi cuvintele exista de cand lumea si pamantul.

De ce ?

Pentru ca deranjeaza progresistii, dar in cazul asta si pentru ca cei care isi parcheaza pula in cur sau care ling covorul ( depinde de caz ) se simt jigniti .

La fel stau lucrurile si cu femeile, care dupa ce au primit dreptul la job, dreptul la cariera si practic sunt mai mult decat egale cu barbatii, ele inca se considera neindreptatite din diverse motive .

O femeie daca isi inseala barbatul e pentru ca barbatul nu e in stare sa ii ofere afectiunea si atentia de care are nevoie dansa, dar un barbat care inseala e un jegos mizerabil . Suna a discriminare, dar daca te mananca in zona maro sa comentezi ca barbat...vai si amar de tine .

Dar, hai sa dau cel mai elocvent exemplu :

In Romanica noastra iubita, in urma cu cateva luni un omulet simplu din popor a fost ucis in bataie de niste porci cu functie ( jandarmi) . Nimeni nu a marait, nimeni nu a spus nimic, nu s-a mediatizat cazul si nici nu au fost proteste .

In SUA, un barbat de culoare este ucis de niste animale cu functie( politisti in cazul asta) si toata lumea o ia razna . Proteste, anarhie in SUA, articole in media , oamenii maraie pe Facebook si oamenii publici dau tot felul de declaratii care mai de care mai solidare, mai emotionante si asa mai departe .

De ce ?

Pentru ca era negru si au inceput toti sa urle peste tot “Black Lives Matter”, dar oare “Other lives don’t matter “ ?

Si al nostru a fost ucis, dar era in primul rand romanache, deci nu prea conta din start si era si alb, probabil daca era de alta etnie sau rasa, aveam un mare scandal mediatic, nu social, pentru ca stim cu totii ca romanii nu sunt solidari nici cu parintii lor daramite cu strainii .

Am ajuns intr-o situatie in care doar pentru anumiti cetateni se tine cont de drepturi pentru ca daca nu angajezi un tigan o sa spuna “ Daaa, nu ma angajezi pentru ca sunt tigan “, la fel si la femei si la bulangii.

Avem acum femei care lucreaza in depozite si care prin natura lor nu pot face munca fizica pe care o face un barbat, insa vor aceiasi remuneratie . Pai tati, daca tu cari 10 kilograme de marfa intr-o zi si un barbat cara 50kg automat voi plati eficienta ca doar suntem in Capitalism . Bineinteles ca nici nu incape discutia de vreun punct de vedere pentru ca daca il ai esti automat marginalizat si jignit in toate felurile .Iti pierzi nevasta, prieteni, tot ! Ca nimeni nu vrea sa cunoasca un misogin .

In momentul de fata Barbatul Alb si Heterosexual este cel mai discriminat om de pe fata pamantului .

El trebuie sa taca, sa trateze cu manusi pe oricine, sa nu aiba pareri sau opinii si cel mai important sa nu dea dracu sa maraie daca nu ii convine, pentru ca vine Femeia Neagra Lesbiana si ii spune sa se duca dracu de tiran, de nazist sau ce dracu ii mai spune .

Acum nu putem face multe, pentru ca nimeni nu sustine egalitatea in adevaratul sens al cuvantului, toti sunt alerti sa nu cumva sa jigneasca, sa discrimineze, iar cei care o sustin sunt considerati fie cum am spus mai sus, fie oameni fara personalitate.

In lumea moderna nu poti fi nepasator, sa te doara in pula de toti si toate pentru ca sunt doar doua tipuri mari si late :

1 Rasistii, Misoginii, Homofobii ( aici din pacate intra si oamenii care militeaza pentru egalitatea totala si pentru dreptul la opinie)

2 Progresistii moderni ( aici ii avem pe aia care se uita cu drag cum se ling in gura barbat cu barbat, care trateaza femeia ca pe o zeitate si care daca vede un tigan se fereste sa ii spuna tigan si ii spune “RROM”. Personal as prefera sa mi se spuna tigan si nu o denumire de bautura scrisa de un bolnav de Parkinson ) .

Daca o sa ne revenim la realitate si o sa intelegem egalitatea in adevaratul ei sens, nu stiu, dar cert este ca in momentul de fata egalitatea este inexistenta .

Nu conteaza ca esti negru. Poponar, femeie, tigan, alb, barbat sau heterosexual, daca deranjezi prin caracterul tau trebuie sa iti primesti pedeapsa sociala .

Daca esti femeie nu inseamna ca ma poti trata ca pe un porc doar pentru ca sunt barbat, daca esti homosexual nu inseamna ca trebuie sa vi si sa imi arunci faptul asta in fata cum isi dau drumul prietenii tai pe fata ta si daca esti negru,tigan etc nu inseamna ca sunt obligat sa te angajez sau sa te scuz daca faci ceva gresit.


O sa inchei cu o gluma care m-a lipsit de cativa prieteni :

Esti femeie si ai fost casatorita de 4 ori si toti sotii tai te-au batut ?

Cineva nu stie ca trebuie sa mai taca dracu din gura din cand in cand .


Candidati puricati (Primaria Sectorului 1)

  D upa articolul "Atentie,se voteaza!", in care am precizat cat este de important sa stii cu cine votezi si daca merita sa votezi...