joi, 28 mai 2020

Despre traperi

In urma cu vreo 4-5 ani aparea in Rromania un gen de "muzica" numit Trap.
Prima oara am auzit de Satra Benz ( un boy band format din mai multi cimpanzei care tipau in microfon de adidasi, pizde, pesti si firme.)
Nu i-am bagat in seama. 

Intre timp, oriunde te duci vezi cate un pitigoi imbracat in haine supradimensionate pe care scrie mare, sa se vada si din Google Maps, firma scumpa de unde sunt procurate. 
Si ma gandeam :
- Ba da, limbistii astia mici asculta doar Satra Benz sau mai sunt si alte ipochimene care sa produca zgomot pentru ei ?

Se pare ca mai sunt "cacalau" . 
Nane( omul care la 28 de ani are nume de jucarie pentru copii), Amuly(un copil fara nici un talent), Azteca, Lino Golden( copilul din flori de mac a lui Velea), Abi Talent si multi altii . 

E plin de ei peste tot si parca se incurajeaza unul pe altul sa fie cat mai prosti si cat mai incapabili si le iese de minune . 

Romania si trapul ei

Trapul nu e o inventie romaneasca, asa cum nu e nici sarmaua,halvaua sau altele, dar trapul romanesc se diferentiaza prin ceva anume fata de cel din occident si anume :

E cantat de saraci cu impresii pentru saraci cu impresii.

Faptul ca iti strangi bani cate 3 luni ca sa iti iei un tricoul sa te "flexezi" in el prin clipuri nu te face baiat cu bani si acelasi lucru se aplica si pentru fani. 

Nu cred ca exista un fan trap,in romania, care sa spuna "Ba astea sunt luate de mine din banii pe care i-am combinat eu prin cartier( ca munca e rusinoasa in lumea lor) . 
Nu exista !
Toate sunt luate de bunici, matusi, mame doar ei stiu cum . Cred ca d'aia rupe Provident in ultimii ani in Romania. 

In orice caz Trapul romanesc este simplu si se practica in cativa pasi si mai simpli:
1 Se ia una bucata copil neiubit de nimeni in trecut 
2 Se duce la sala
3 Se arunca niste haine mai de doamne ajuta pe el, dar obligatoriu este ca ele sa fie cat mai stridente si stralucitoare sau cat mai negre. Nimic sa nu fie casual.
4 Se adauga AutoTune pana cand da faliment programul
5 Se pun in piesa urmatoarele cuvinte si expresii:
- Eu am bani                - 
- Eu bag boabe
-Eu am masini 
-Eu am haine
-Pizda, pula , zdreanta, droguri
- (Obligatoriu) femeia ta ma vrea pe mine .
-Cateva tipete sau ragaituri ( sunetele alea lalaite pe auto tune ), nume de designeri, masini, bijuterii si destinatii de lux si gata ! Ai o "melodie" trap.

Asa au facut Nanelu si KilaFonic . Niste tineri promitatori, fosti boschetari drogati, au spus ca vor sa isi de paseasca conditia de boschetari drogati, asa ca s-au facut traperi si au ramas drogati . Un prim salt .

Acum ii vezi pe tik tok, pe insta, pe facebook cum fac live-uri mai rau decat domnisoarele din Loft. 

Orice fac trebuie sa stie toti, orice spun ramane piatra de temelie pentru proaspetii absolventi de clasa a 7-a care le sunt fani. 
Am vazut un tik tok a lu' Nane in care era intr-un avion si o intreaba pe insotitoarea de zbor:
"Se fumeaza joint aici ?" (in primul rand nu jointul e problema, ci continutul si anume marijuana, dar cum n-ai fost la viata ta cu avionul, ci doar cu caruta prin Orsova, n-ai cum sa stii.)
Femeia s-a uitat la el cu mila si i-a spus ca nu . 
Atat .
Asta a fost videoclipul . Asta a vrut sa arate ala care in urma cu 10 12 ani behaia pe net in piese compuse pe WC ca el nu lasa strada, tinea partea hotilor si asa mai departe. 
Ei bine, a lasat strada, a lasat realitatea, a lasat tot pentru a se putea duce sa satisfaca o generatie care poseda intelect, dar nu ii duce capul ce sa faca cu el . 

Exemple sunt multe, mult prea multe din pacate, dar lectia este una :

Tati, un om care poarta haine de firma nu isi cumpara haine pe care brandul apare precum o stampila.
Oricat de originala ar fi haina aia, cand semnul brandului e aproape cat haina, se vede ca esti sarac si ca vrei sa te creada lumea ca ai haine de firma.

Vii aici si canti de droguri de parca nu a mai auzit lumea de droguri, canti de pizde de parca nu ai mai vazut pizda toata viata ta pana acum, zici de bani, dar aia din clip nu sunt banii tai si masina este imprumutata .

Fiecare generatie, si a mea, a avut o moda care pentru predecesori era groteasca, dar generatia trap este altceva.

Pai tu nu ai combinat ceva in viata ta, nu ai produs un ban in viata ta si tot ce ai e de la ai tai, dar te comporti de parca in fiecare zi dai tun dupa tun ca Salam.
Da, probabil ati dat tun in portofelul mamichii, dar mai mult... nu cred.

Si pana la urma, sa dai 2000 de lei pe niste adidasi cu care o sa calci negresit in cacat atunci cand o sa iesi rupt de beat si de "pastilat" din clubul ala il care daca iti aduci 2 prieteni primesti o sticla de bere gratis ...sa fim seriosi. 

Cat despre "artisti" ?
Timpul le rezolva pe toate si toti astia care au lacrimi in coltul ochilor sau al gurii ( depinde de caz ca mai sunt si fete ) o sa ii vad la 40 frustrati ca arata ca 1.01 Dalmatieni . ( PE CANTAR ! )


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Candidati puricati (Primaria Sectorului 1)

  D upa articolul "Atentie,se voteaza!", in care am precizat cat este de important sa stii cu cine votezi si daca merita sa votezi...